به گزارش تحریریه، شرکت خوراک دام پارس وابسته به سازمان اقتصادی کوثر از زیرمجموعه های بنیاد شهید و امور ایثارگران که در حوزه استراتژیک تولید خوراک دام و طیور فعالیت می کند، در تمام 55 سال گذشته! افزایش سرمایه ناشی از تجدیدارزیابی دارایی نداشته است که همین نکته نشان می دهد مدیریت های حاکم بر سازمان کوثر چقدر به مراقبت از وضعیت بهینه شرکت ها و حفظ منافع خانواده شهدا و امور ایثارگران و سایر سهامداران متعهد بوده است.
این شرکت در راستای تکمیل زنجیره ارزش افزوده سازمان اقتصادی کوثر فعالیت کرده و در سال گذشته به دلیل استفاده از مدیران مجرب و حرفه ای توانست صدها درصد بر سود سالانه افزوده و موردتوجه فعالان بازار سرمایه قرار گیرد و مصداق کامل جهش تولید بود به طوریکه خوراک دام پارس در یک سال اخیر جهش تولید خیره کننده نزدیک به 8 برابری را تجربه کرد.
انتظار می رفت که باتوجه به بحران نهاده های دامی کشور و دولتی بودن سازمان اقتصادی کوثر(دارنده 50 درصد سهام غدام)، خوراک دام پارس قوی تر از گذشته به میدان آمده و اشتباهات نابخشودنی گذشته را به سرعت جبران شود، اما هنوز اخیار موثقی درباره افزایش سرمایه ناشی از تجدیدارزیابی و از محل آورده سهامداران در سامانه کدال منتشر نشده است و حتی سازمان کوثر قصد دارد با قطع کردن زنجیره ارزش افزوده؛ سهم 50 درصدی خود را به طور بلوکی به فروش برساند که بدون شک برای فعالان خصوصی گزینه بسیار جذابی است و معلوم نیست که چرا سازمان کوثر از این فرصت استثنایی برای ارزشمندسازی سهم استفاده نمی کند.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که پویایی مدیریتی ریشه پیشرفت مجموعه های اقتصادی است و یکی از مشکلات اساسی در بهره وری ناچیز نهادهای دولتی و حاکمیتی ایران را باید در استفاده از مدیران فرسوده با ایده های کهنه دانست.
وضعیت برخی از شرکت های اقتصادی بنیاد شهید و امور ایثارگران مطلوب نیست و موارد عجیبی مانند عدم افزایش سرمایه 55 ساله خوراک دام پارس هم در آنها وجود دارد که نشان می دهد آیت الله رئیسی باید یکی از اولویت های نخست خود را پاکسازی این مجموعه ها از مدیران فرسوده، ناکارآمد و حاشیه دار قرار دهد.
انتظار می رفت با حضور اوحدی در راس بنیاد شهید و امور ایثارگران به عملکردهای خارج از قاعده زیرمجموعه ها که به خانواده شهدا و امور ایثارگران آسیب زیادی وارد کرده پایان داده شود، اما هنوز اتفاق ویژه ای رخ نداده است.
پایان/
نظر شما